Alivancă (varianta)

Printeaza

Alivancă

Ingrediente:Alivanca

  • 500 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură cu vârf de mălai
  • 3 linguri pesmet
  • 100 g unt
  • 3 lin­guri smântână
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • sare

 

Mod de preparare:

Treci brânza prin maşina de tocat, adaugi ouăle bătute, mălaiul, smântână şi sare după gust. Omogenizezi compoziţia, o torni într-un vas rezistent la căldură uns cu unt şi tapetat cu pesmet.

Presari peste plăcintă pesme­tul, pui untul tăiat cubuleţe şi dai vasul la cuptor pentru 25-30 de minute. După ce s-a rumenit, o scoţi din cuptor şi o presari cu zahăr pudră.

Alivancă

Alivanca

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.