Amandine cu prune

Printeaza

Amandine cu prune din: prune, migdale, unt, zahar, oua.

Ingrediente :

  • 400 g prune (ringlote)
  • 100 g samburi de migdale intregi
  • 120 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Amandine cu prune: Incingeti cuptorul la 180C. Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii.

Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le pana ce devin pudra. Topiti 100 g unt, turnati-l intr-un castron si amestecati-l cu pudra de migdale si cu zaharul, pana ce obtineti o crema omogena.

Incorporati apoi ouale, unul cate unul, batand compozitia cu telul. Ungeti cu unt patru forme mici de tarta si asezati prunele cu taietura in sus.

Turnati peste ele crema de migdale si bagati-le 20 de minute la cuptor. Amandinele trebuie sa fie rumenite uniform.

Se servesc caldute.

 

Pofta buna!

 

 

Salată de Linte cu Morcovi

Salată de Linte cu Morcovi –  un preparat ușor și perfect pentru prânz sau o cină lejeră. Lintea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre și minerale, iar morcovii adaugă o notă dulce naturală și o textură crocantă. Această salată este ideală pentru cei care doresc să se bucure de un preparat sănătos, plin […]

Friptură de Porc cu Curmale și Sos de Portocale

Friptură de Porc cu Curmale și Sos de Portocale: o rețetă elegantă și plină de savoare, ce combină dulceața fructelor cu aciditatea portocalelor, creând un echilibru perfect de gusturi. Este o opțiune ideală pentru un prânz sau o cină festivă, impresionând prin complexitatea și rafinamentul aromelor. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc (întreg sau tăiat în […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.