Anghile in sos picant cu ghimbir
PrinteazaAnghile in sos picant cu ghimbir din: anghile , usturoi, boia de ardei, apa calda, migdale, pătrunjel, pistiluri de şofran, ulei de măsline, sare, vin alb sec, coniac, ghimbir.
- 600 g anghile
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de boia de ardei
- 500 ml apă caldă
- 6 migdale curăţate şi prăjite
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 pistiluri de şofran
- 50 ml ulei de măsline
- sare
Pentru marinată:
- 1 pahar de vin alb sec
- 1 păhărel de coniac
- 10 g ghimbir ras
Mod de preparare:
Se îndepărtează pielea de pe anghile şi se taie în bucăţi lungi de 6-7 centimetri, care se pun la macerat într-un vas cu vinul, coniacul şi ghimbirul ras.
Se curăţă usturoiul, se striveşte cu furculiţa, amestecându-l cu boiaua, Se pune uleiul la încălzit într-o cratiţă de pământ, se rumeneşte usturoiul strivit şi se toarnă apă caldă deasupra, imediat ce începe să capete culoare.
Se lasă să fiarbă la foc mic până se scot anghilele din marinată, se lasă să se scurgă şi se pregăteşte un amestec din migdale şi pătrunjel pisate într-o piuliţă.
Se pun apoi bucăţile de anghilă într-o cratiţă, se sărează, se completează cu amestecul de pătrunjel şi migdale.
La sfârşitul fierberii (peştele trebuie să fie mereu acoperit de apă), se adaugă şofranul. Se serveşte imediat ce anghilele s-au fiert, punând cratiţa direct pe masă.
Anghile in sos picant cu ghimbir
Pofta buna!