Antricot de vita la gratar cu rozmarin si cimbru verde
PrinteazaAntricot de vita la gratar cu rozmarin si cimbru verde din: antricot de vita, lamaie, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper. Nu folosiţi grătar electric, grătar pe gaz, cu rocă vulcanică sau alt tip de grătar, pentru că veţi obţine altceva. Se face numai pe grătar cu cărbune de lemn.
Inainte de a fi pusă pe grătar carnea trebuie lăsată la maturat 2-3 zile, la frigider, învelită în hârtia alimentară în care aţi cumpărat-o. Nu se pune nimic pe came, nu se condimentează, nu se sărează înainte de a fi pusă pe grătar. Grătarul trebuie să fie foarte bine încins.
- 1 felie groasa (5-6 cm) antricot de vita cu os
- 1 lamaie
- 50 ml ulei de masline
- 2-3 fire de rozmarin
- 2-3 fire de cimbru verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi carnea pe grătar la foc iute şi întoarceţi-o după un minut.
După încă un minut ridicaţi puţin mai sus grătarul, astfel încât focul să nu mai fie la fel de puternic, întoarceţi friptura şi mai frigeţi-o încă 4-5 minute pe fiecare parte.
Scoateţi-o apoi pe un platou, ungeţi-o cu ulei de măsline, puneţi peste ea cimbrul şi rozmarinul, presăraţi-o cu piper şi acoperiţi platoul cu un capac sau un castron.
Lăsaţi 5 minute friptura să se pătrundă de aromele uleiului şi mirodeniilor, după care serviţi-o caldă, tăiată în feliuţe, stropită cu zeamă de lămâie şi sărată după gust.
Antricot de vita la gratar cu rozmarin si cimbru verde
Pofta buna!
Uuuuu, asa-mi place, un antricot de vita e moartea mea 🙂