Rețeta Autentică de Ardei Umpluți cu Carne din: ardei grasi, carne tocata, ceapa orez, rosii, sare, piper, pasta de rosii, bulion, frunze de patrunjel. Ingrediente: 10 ardei grași, curățați și descojiți 500 g carne tocată (amestec de vită și porc) 1 ceapă, tocată mărunt 200 g orez 2 roșii, tocate 2 linguri ulei Sare […]
Ardei umpluti cu paste de carne
PrinteazaArdei umpluti cu paste de carne din: ardei grasi, carne tocata, marar, patrunjel, ulei, orez, ou, rosii, sare, piper.
Ingrediente:
- 12 ardei grasi verzi potriviti
- 500 g carne tocata
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- 50 ml ulei
- 100 g orez
- 1 ou
- 4 rosii mari
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru inceput se prepara carnea tocata pentru umplutura in felul urmator: carnea tocata se amesteca cu orezul, sarea si piperul dupa gust, oul si verdeata tocata marunt.
Se amesteca foarte bine pana se formeaza o pasta.
Separat se pregatesc ardeii, se spala si se golesc de semnite. Se umplu ardeii cu paste de carne si se aseaza intr-o cratita potrivita punandu-se inainte uleiul.
Separat se oparesc rosiile, se decojesc si se toaca marunt. Rosiile se pun peste ardei cu 500 ml apa sa se acopere ardeii.
Se fierb aproximativ o ora si jumatate pe aragaz, dar pentru un aspect placut se baga la cuptor si se mai lasa o jumatate de ora la rumenit.
Se servesc calzi cu smantana si alte garnituri. Se mai servesc cu un sos de rosii picant care se prepara cu rosii, ardei iute, zahar si otet.
Ardei umpluti cu paste de carne
Rețeta Autentică de Ardei Umpluți cu Carne
Rețetă de ardei umpluți cu carne și orez – Mâncare tradițională mediteraneană
Rețetă de ardei umpluți cu carne și orezRețetă de ardei umpluți cu carne și orez din: ardei, carne de vita, ceapa, usturoi, orez, rosii tocate, ulei de masline, cimbru, sare, piper, supa de pui. Ardeii umpluți sunt un preparat tradițional în bucătăria mediteraneană și balcanică, și se găsesc în variante diferite în mai multe țări. […]
Pofta buna!
Ciorba de ardei umpluti. Suna interesant, nu?
Ingrediente:
500 g carne tocata
100 g orez
1 ceapa
3-4 morcovi
1-2 patrunjei
1 rosie
5-6 ardei grasi
1 ceapa
2 oua
2 linguri smantana
marar verde
patrunjel verde
zeama de lamaie
sare
piper
Mod de preparare:
Morcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt.
Se pune la calit in putin ulei morcovii razuiti, ceapa, bucatelele de ardei si rosia.
Cind sunt gata se adauga 2 l de apa , sare si piper si se lasa sa fiarba pina umplem ardeii cu urmatoarea compozitie: carnea tocata , 1/2 ceapa razuita, orezul spalat si scurs bine, marar verde tocat, sare , piper si albusurile de la oua.
Cind fierbe ciorba adaugam ardeii umpluti si lasam sa fiarba. Daca mai este nevoie se mai pune apa ca sa depaseasca inaltimea ardeilor.
Cind toate sunt fierte, galbenusurile se amesteca cu zeama de lamaie , smantana si un polonic ciorba fierbinte.
Stingem focul sub ciorba si adaugam compozitia de galbenus cu smantana. Amestecam si punem patrunjel verde deasupra.