Telina si beneficiile sale pentru sanatate: Țelina (Apium graveolens) este o plantă legumicolă cu frunze verzi și tulpini suculente, care face parte din familia Apiaceae. Este cultivată în principal pentru tulpini și rădăcini, care sunt utilizate în bucătărie în diverse feluri. Există două tipuri principale de țelină: țelină cu tulpină (Apium graveolens var. dulce) și […]
Aripioare de pisica de mare cu lamaie
PrinteazaAripioare de pisica de mare cu lamaie din: coaja de lamaie, condimente, sare de mare, aripi de pisica de mare, faina, oua, pesmet, ulei de masline.
Ingrediente:
- coaja de la 1 lamaie, tocata
- 1 lingurita condimente, dupa gust
- 2 lingurite de sare de mare
- 4 aripi de pisica de mare a cate 225 g fiecare
- 2 maini de faina
- 2 oua, batute usor
- 6 maini de pesmet
- ulei de masline
Mod de preparare:
Aripioare de pisica de mare cu lamaie: Preincalziti cuptorul la 220°C. Intr-un mojar, puneti coaja de lamaie, amestecul de condimente si sarea.
Zdrobiti bine totul si amestecati, apoi presarati compozitia peste aripile pisicii de mare, pe ambele parti. Luati 3 farfurii mari, puneti faina pe una, ouale pe a doua si pesmetul pe a treia.
Puneti o tigaie mare neaderenta la foc mare si adaugati 1 cm de ulei de masline.
Maneavrand rapid ingredientele, dati mai intai prin faina fiecare aripa, pe ambele parti, scuturand excesul, apoi prin ou, lasand sa se scurga surplusul.
Dupa aceea, presati-le peste pesmet, scuturand din nou excesul.
Prajiti in uleiul incins aripile de pisica de mare, cate 1-2 odata, lasandu-le 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Asezati-le intr-o tava mare pentru cuptor, in timp ce prajiti si celelalte bucati, schimband uleiul din tigaie daca e necesar.
Cand toate cele 4 bucati s-au prajit, puneti tava pentru 15 minute la nivelul din centru al cuptorului incins.
Serviti cu salata de verdeturi.
Pofta buna!
Telina si beneficiile sale pentru sanatate
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/aripioare-pisica-mare-lamaie html