Baclava cu fructe si ciocolată
PrinteazaBaclava cu fructe si ciocolată din: foi de placinta, unt, fructe deshidratate, migdale, miez de nuca, alune, ciocolata neagra, cacao, miere, lamaie, apa, scortisoara, frisca.
- doua pachete foi de placinta
- 250 g unt
- 300 g fructe deshidratate
- 100 g migdale
- 200 g miez de nuca
- 200 g alune prajite nesarate
- 200 g ciocolata neagra
- 30 g cacao
- 250 ml miere
- o lamaie
- 250 ml apa
- 5 g scortisoara
- frisca
Mod de preparare:
Miezul de nucă, alunele şi migdalele se toacă mărunt sau se macină mai mare şi se pun într-un bol.
Se adaugă ciocolata topită la bain-marie, fructele deshidratate tocate mărunt şi se amestecă.
Foile de plăcintă se ung cu unt topit, se suprapun câte patru şi se aşază într-o tavă.
Se pune o parte din amestec, se nivelează, se aşază alte patru foi, din nou amestec şi încă patru foi.
Se pun restul de amestec, foile rămase şi se taie în pătrate.
Se stropesc cu untul rămas, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 30-40 de minute.
Intr-o oală se fierbe apa, se adaugă sucul de lămâie şi mierea, cacaua şi scorţişoara.
Se amestecă, se toarnă peste baclava şi se lasă sa se răcească.
Baclava cu fructe si ciocolată
Pofta buna!
NU e prea dulce baclavaua asta?
Imi dai si mie din baclavaua asta?
Buna ziua,
Am o nelämurire pe care nu mi-a spulberat-o nimeni pana acum de pe tot internetul !!! Toata lumea a preluuat poze unii de la altii caci altfel nu-mi explic : NIMENI NU EXPLICA CUM SE CREEAZA acele blaturi inchise la culoare ??? Ca in nicio reteta nu am gasit acest AMÄNUNT ????!!! Contin cacao in compozitie, sau se cumpärä ?? De unde va rog ???…ca nu am vazut pana acum blaturi de cacao in comert !!???? Va multumesc Elia.