Barcute cu crema de branza
Printeaza
- două vinete mai mari
- o lingură de capere
- 50 g parmezan
- 200 g brînză de vaci
- 100 g caşcaval afumat
- o ceapă
- doi ardei graşi verzi
- un ardei iute
- două ouă
- pesmet
- sare
- piper
- busuioc verde
- ulei de măsline
- sos de roşii
- usturoi
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie în jumătăţi şi se scoate miezul cu ajutorul unui cuţit. Se presară sare şi se introduc în cuptor pentru circa cinci minute, cît să se înmoaie puţin. Ceapa se toacă mărunt.
Se căleşte în ulei încins împreună cu miezul de vînătă tăiat cubuleţe, caperele, ardeii graşi şi ardeiul iute tăiaţi felii subţiri.
Se lasă la răcit, se amestecă bine cu brînză de vaci, caşcavalul tăiat cubuleţe, sarea, piperul, busuiocul tocat, o lingură de pesmet şi ouăle.
Se amestecă totiul bine, pentru a se încorpora toate ingredientele, se umplu vineltele cu acest amestec şi se introduc în cuptor. Se coc la foc mediu circa 35 de minute sau pînă cînd se formează o crustă aurie.
Se scot din cuptor şi se aşază pe un platou, se presară parmezan ras şi busuioc tocat şi se stropesc cu puţin uleii de măsline. Se pot servi şi cu un sos de roşii cu usturoi pisat sau tăiat felii subţiri.
Poftă bună!