Bavette cu broccoli şi sos pesto

Printeaza

Bavette cu broccoli şi sos pesto  din: broccoli, seminte de pin, usturoi, busuioc, ulei de masline, ceapa, vin, smantana, sare, piper, linguinii, parmezan.

Ingrediente:

  • 1 broccoli mic
  • 2 linguri de seminţe de pin
  • 1 căţel de usturoi
  • frun­zuliţe de la 1 legătură de busuioc
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă mică albă
  • 5 linguri de vin alb sec
  • 250 g smântână
  • sare
  • pi­per proaspăt măcinat
  • 200 g bavette sau linguini
  • 2 linguri de parmezan proaspăt ras

 

Mod de preparare

Bavette cu broccoli şi sos pesto: Cureţi şi speli broccoli, îl desfaci în bucheţele. Cotorul îl tai în bucăţi mai mici pe care le pui la opărit în apă cu sare, vreo 4 minute.

Pui şi bucheţelele de broccoli şi mai înăbuşi 5 minute. Apoi le scoţi, le laşi să se scurgă de apă şi pui deoparte câteva bucheţele.

Din res­tul de broccoli, seminţe de pin, parmezan, usturoi şi frunzuliţe de busuioc faci un piure.

Il amesteci cu 4 linguri de ulei de măsline, condimentezi cu sare şi piper. Sosul pesto e gata! Cureţi ceapa, o tai fin şi o căleşti în uleiul rămas, adaugi vinul alb şi laşi un pic la fiert.

Pui smântână, apoi bucheţelele de broccoli fierte şi sosul pesto. Mai laşi un pic la înăbuşit. Intre timp fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet şi le scurgi de apă. Amesteci broccoli şi pesto cu pastele fierbinţi şi presari parmezan.

Bavette şi linguini fac parte din familia pastelor lungi, sunt plate şi late. Reţeta iese la fel şi cu tagliatelle.

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Eu nu gasesc bavete in supermarket. Cred ca o sa folosesc papardele. Nu cred ca schimba gustul. Important este sa fie paste lungi banuiesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.