Blancheta de pui

Printeaza

Blancheta de pui din: carne fiarta de pui, unt, faina, lapte, sare, lamaie.

Ingrediente:Blancheta de pui

  • Carne fiarta de pui
  • 1 lingura cu unt
  • 4 linguri cu faina
  • 1 pahar cu lapte sau cu supa de carne
  • sare
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare:

Se aduna carnea marunta de pe os dupa ce s-a fiert un pui. Se lasa cu putina sare deasupra sa stea cat se pregateste sosul. Untul se pune in cratita emailata. Se adauga 1 lingura de faina in ploaie, se subtiaza cu supa de carne sau cu lapte proaspat.

Se pune iar faina, se omogenizeaza pasta obtinuta, se subtiaza iar cu supa. Cand operatia s-a terminat se lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, cat trebuie ca sa fiarba faina, amestecand cu o lingura de lemn pentru ca sosul sa ramana catifelat si omogen.

Se pune carnea peste sos, se mai lasă 5 minute, dupa care se trage vasul de pe foc. Se stoarce deasupra zeama de la jumatate de lamaie, se amesteca energic cu o lingura de lemn si se serveste fierbinte cu paine proaspata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.