sunt o optiune delicioasa si sanatoasa pentru iubitorii de paste. Aceasta reteta simpla si rapida combina textura catifelata a avocado-ului cu prospetimea lime-ului, oferind un sos plin de arome si nutrienti. Este perfecta pentru o cina rapida si usoara, fiind o alegere ideala pentru cei care […]
Blancheta de pui
PrinteazaBlancheta de pui din: carne fiarta de pui, unt, faina, lapte, sare, lamaie.
Ingrediente:
- Carne fiarta de pui
- 1 lingura cu unt
- 4 linguri cu faina
- 1 pahar cu lapte sau cu supa de carne
- sare
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Blancheta de pui: aduna carnea marunta de pe os dupa ce s-a fiert un pui.
lasa cu putina sare deasupra sa stea cat se pregateste sosul. Untul se pune in cratita emailata.
adauga 1 lingura de faina in ploaie, se subtiaza cu supa de carne sau cu lapte proaspat.
pune iar faina, se omogenizeaza pasta obtinuta, se subtiaza iar cu supa.
Cand operatia s-a terminat se lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, cat trebuie ca sa fiarba faina, amestecand cu o lingura de lemn pentru ca sosul sa ramana catifelat si omogen.
pune carnea peste sos, se mai lasă 5 minute, dupa care se trage vasul de pe foc.
stoarce deasupra zeama de la jumatate de lamaie, se amesteca energic cu o lingura de lemn si se serveste fierbinte cu paine proaspata.
Pofta buna!
Musaca cu carne de curcan și spanac
o variantă mai ușoară și sănătoasă a rețetei tradiționale. Combinând proteina slabă din carnea de curcan cu beneficiile nutritive ale spanacului, acest preparat este perfect pentru o masă sățioasă și echilibrată. Ideală pentru prânz sau cină. Ingrediente: Carne tocată de curcan (500g) – o sursă de proteină slabă […]