Blancheta de pui
PrinteazaBlancheta de pui din: carne fiarta de pui, unt, faina, lapte, sare, lamaie.
- Carne fiarta de pui
- 1 lingura cu unt
- 4 linguri cu faina
- 1 pahar cu lapte sau cu supa de carne
- sare
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Se aduna carnea marunta de pe os dupa ce s-a fiert un pui. Se lasa cu putina sare deasupra sa stea cat se pregateste sosul. Untul se pune in cratita emailata. Se adauga 1 lingura de faina in ploaie, se subtiaza cu supa de carne sau cu lapte proaspat.
Se pune iar faina, se omogenizeaza pasta obtinuta, se subtiaza iar cu supa. Cand operatia s-a terminat se lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, cat trebuie ca sa fiarba faina, amestecand cu o lingura de lemn pentru ca sosul sa ramana catifelat si omogen.
Se pune carnea peste sos, se mai lasă 5 minute, dupa care se trage vasul de pe foc. Se stoarce deasupra zeama de la jumatate de lamaie, se amesteca energic cu o lingura de lemn si se serveste fierbinte cu paine proaspata.
Pofta buna!