Bors cu smantana
PrinteazaO reteta gustoasa de bors cu smantana, morcovi, ardei, dovlecel, ardei iute, pulpa de rosii, salata verde, ulei, patrunjel, usturoi, leustean, sare, piper, smantana, sunca.
- 3 morcovi
- 2 ardei
- 2 dovlecei
- un ardei iute
- 300 g pulpă de roşii
- 2-3 frunze salată verde
- 2-3 linguri ulei
- 4-5 căţei usturoi
- o legătură pătrunjel
- 2-3 frunze leuştean
- sare
- piper
- 1 l bors
- 100 ml smântână
- 200 g şuncă
Mod de preparare:
Se curăţă legumele, se spală în câteva ape, apoi se pun la fiert întregi ca pentru ciorbă, în apă cu sare şi ulei. Se lasă să fiarbă la foc potrivit.
După ce au fiert legumele, se scot într-un bol şi se pasează cu blenderul. Crema de legume se amestecă cu pulpa de roşii şi apoi cu zeama în care au fiert.
Se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat, bors şi se mai lasă să dea în câteva clocote.
Se ornează cu frunze de leuştean, pătrunjel şi cu smântână. Ciorba se serveşte cu felii de şuncă, cu ceapă verde şi pâine de casă.
Pofta buna!