Bors de peste cu ardei din: peste, ceapa, telina, morcovi, ardei, rosii, bors, leustean, sare. Ingrediente: 2 kg peşte mic 1 kg peşte mare 1 ceapă 1 felină 2 morcovi 2 ardei 5 roşii 1 cană de borş leuştean sare Mod de preparare: Legumele se curăţă, se spală, se taie felii şi se pun la fiert în […]
Borş de peşte pescăresc – delicios
PrinteazaBorş de peşte pescăresc din: peste de balta, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, otet, leustean, ardei iute.
- peste de balta proaspat (cat mai multe sortimente)
- cartofi
- ceapa
- ardei gras galben si rosu
- usturoi
- sare
- otet
- leustean
- ardei iute
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli şi îl tai în bucăţi potrivite.
Legumele, curaţate şi spălate, le tai astfel: cartofii în cuburi mari, ceapa şi ardeiul gras mărunt. Legumele le pui la fiert (de preferat într-un ceaun de tuci şi la foc de lemne).
Când sunt aproape fierte, adaugi peştele şi mai laşi totul la fiert cca 15 minute.
Adaugi sare şi oţet după gust şi leuştean tocat mărunt.
Usturoiul zdrobit îl freci cu ulei până devine o pastă, adaugi un strop de oţet şi ardei iute şi diluezi cu zeama de peşte.
Scoţi carnea şi legumele pe un platou şi le serveşti cu mujdei, iar borşul separat, de asemenea cu un strop de mujdei.
Borş de peşte pescăresc
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors de peste cu ardei
Bors de peste aromat
Bors de peste aromat din: cod, morcov, telina, cartofi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cod sau pastrav 1 morcov 1 ţelină 2 cartofi mari 2 cepe 1 lămâie ulei pătrunjel sare piper Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa, rade ţelina şi taie morcovul rondele. Căleşte zarzavatul, adaugă doi litri de apă şi […]
Pofta buna!