Bors din carne de vita
PrinteazaBors din carne de vita din: carne de vita, rosii, zarzavat, varza, sare, piper, smantana, patrunjel, bors.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită groasă (piept, coadă)
- 350 g roşii
- zarzavat de supă
- 1/2 varză ălbă mică
- sare
- piper
- 3 linguri smântână
- pătrunjel verde
- 1/2 l borş
- 3 l apă
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi mici, egale şi fierbeţi-le în 3 I apă cu 1 linguriţă de sare.
Luaţi bine spuma şi adăugaţi zarzavatul tăiat julien.
Când carnea este aproape pătrunsă, puneţi roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate în cuburi mici.
După 8-10 minute de clocote puneţi borşul fiert separat.
La sfârşit, puneţi piperul boabe, smântână şi pătrunjelul tocat fin.
Pofta buna!