Brioşe cu afine şi glazură de lămaie
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu afine si glazura de lamaie din: faina cu praf de copt, zahar pudra, lapte semidegresat, oua, branza proaspata, esenta de vanilie, afine, zahar si coaja rasa de lamaie. Afinele sunt unele dintre fructele cele mai bogate în antioxidanti de calitate. De fapt, chiar pigmenţii care dau culoare afinelor – şi care se numesc antocieni – contribuie la eliminarea radicalilor liberi din organism şi chiar la prevenirea pierderii memoriei.
- 280 g făină cu praf de copt
- 100 g zahăr pudră
- 225 ml lapte semidegresat
- 2 ouă mijlocii
- 85 g cremă de brânză proaspătă
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 175 g afine proaspete
pentru glazură
- 125 zahăr pentru glasat cernut
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
- 1-2 linguri lapte semidegresat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C (poziţia 6). Se unge cu o linguriţă de ulei de măsline o tavă de brioşe cu 12 locaşuri. Se amestecă într-un castron mare făina şi zahărul pudră. Se bate bine într-un alt castron laptele cu ouăle, crema de brânză proaspătă şi esenţa de vanilie.
Se face o adâncitură în mijlocul amestecului de făină. Se toarnă laptele şi se amestecă cu o furculiţă până se omogenizează. Se adaugă două treimi din cantitatea de afine.
Se toarnă amestecul în locaşurile din tavă şi se presară uniform restul de afine. Se coc brioşele aproximativ 25 de minute sau până când sunt pătrunse (dacă se înţeapă cu o scobitoare, aceasta rămâne curată). Se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească 10 minute pe un suport de sârmă.
Intre timp, se amestecă într-un castronel zahărul pentru glasat cu coaja de lămâie şi cu laptele, astfel încât să se lege o glazură care să acopere spatele unei linguri. Se picură glazura peste brioşe.
Se pot prepara aceste brioşe si cu zmeură sau cu mure. Se înlocuieşte esenţa de vanilie cu esenţă de migdale sau de portocale.
Brioşe cu afine şi glazură de lămâie
Poftă bună!