Briose cu aroma de portocale
PrinteazaBriose cu aroma de portocale din: ulei, faina, zahar brun, praf de copt, seminte de mac, lapte, ou, portocale rosii, zahar.
- 5 linguri ulei de rapiţă sau floarea-soarelui, plus puţin extra pentru a unge tava
- 300g de făină
- 175g de zahăr brun
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 2 linguri seminţe de mac
- 200ml de lapte
- 1 ou
- coaja rasă de la 2 portocale roşii, zeama de la 2
- 140g de zahăr alb
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C şi unge cu puţin ulei o tavă de 12 brioşe. Amestecă făina, zahărul brun, praful de copt şi seminţele de mac într-un bol mare.
Intr-un alt bol, combină uleiul, laptele, oul, coaja rasă şi zeama de la una dintre portocale.
Lucrând foarte repede, toarnă ingredientele umede peste cele uscate şi omogenizează-le cu o furculiţă – compoziţia trebuie să aibă mici cocoloaşe, aşa că nu o omogeniza prea tare.
Transfer-o în tavă şi dă brioşele la cuptor 10-12 minute, până când se umflă şi devin aurii.
Intre timp, combină restul de coajă rasă cu zahărul alb într-un bol mic. Stoarce şi portocalele rămase.
Lasă brioşele să se răcească 2 minute, apoi transferă-le pe un grătar pentru prăjituri.
Lucrând din nou repede, toarnă zeama în amestecul cu zahăr, apoi pune câte o lingură pe fiecare brioşă, repetând până când epuizezi amestecul.
Lasă-le să se odihnească 5 minute înainte de servire.
Briose cu aroma de portocale
Pofta buna!