Briose cu frisca si visine
PrinteazaBriose cu frisca si visine din: frisca, faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua, lapte, esenta de vanilie, visine, zeama de lamaie, menta.
- 250ml frisca
- 200g de făină
- 1/2 linguriţă de praf de copt
- 1 praf de sare
- 75g de unt la temperatura camerei
- 100g de zahăr + 1 lingură zahar
- 2 ouă
- 200ml de lapte
- 1 fiolă de esenţă de vanilie
- 12 vişine
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- mentă, pentru decor
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 170°C şi se tapetează o tavă pentru briose cu hârtii.
Se bate untul cu zahărul până când amestecul este omogen, apoi se adaugă ouăle, pe rând.
Se amestecă restul ingredientelor uscate într-un bol, după care se adaugă în compoziţia deja preparată, alternând făina cu laptele.
Se încorporează toate ingredientele şi se adaugă esenţa de vanilie, după care se împarte compoziţia în mod egal în forme.
Se coc timp de 18-20 de minute în cuptorul preîncălzit, după care se lasă să se răcească.
Se bate frisca, se pune într-un poş şi se ornează briosele.
Intr-un bol, se amestecă vişinele cu zeama de lămâie, după care se adaugă o lingură de zahăr, pentru a le îmbrăca uniform.
Se decorează cu câte o vişină şi frunzuliţe de mentă.
Briose cu frisca si visine
Pofta buna!