Briose umplute cu budinca si prune

Printeaza

Briose umplute cu budinca si prune din: faina, unt, zahar, galbenus, drojdie, lapte, sare, budinca, prune.

Ingrediente:

aluat:

  • 500 g făină
  • 3 linguri unt la temperatura camerei
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 25 g drojdie
  • 1 ceaşcă lapte călduţ
  • 1 praf de sare

budincă:

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 3 linguri zahăr
  • 2 căni cu lapte
  • prune (fără sâmburi)
  • gălbenuş pentru uns
  • zahăr tos

 

Mod de preparare:

Briose umplute cu budinca si prune: In mijlocul făinii cernute adaugi toate ingredientele şi începi să frămânţi bine. Trebuie să obţii un aluat ferm, omogen, elastic, pe care îl lasi la crescut.

Faci budinca conform instrucţiunilor de pe plic. Este nevoie de o budincă bine legată, închegată, fermă.

Pentru aceasta trebuie să ai grijă să pui laptele treptat, câte puţin. Speli prunele, le laşi să se usuce, scoţi sâmburii şi tai prunele cuburi cât de mici.

Impărţi aluatul în bile pe care le aplatizezi şi le întinzi în formă de cerc. Faci 3-4 crestături, pui o porţie de budincă, fructele deasupra şi pliezi în jurul umpluturii.

Aşezi cu grijă fiecare trandafiraş în formă de brioşă, ungi cu gălbenuş şi presari zahăr tos. Le coci la foc mediu până se rumenesc.

 

Pofta buna!

 

 

Salată de icre de somon

Salată de icre de somon – este un preparat sofisticat și elegant, ideal pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții cu un aperitiv deosebit. Icrele de somon, cu textura lor delicată și gustul rafinat, sunt perfect completate de ingredientele alese pentru a crea o salată fină și savuroasă. Această rețetă necesită atenție și delicatețe […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.