Budincă cu mălai si şuncă
PrinteazaBudincă cu mălai si şuncă din: oua, ulei de masline, iaurt, apa, malai, sunca, oregano, salvie, parmezan, unt, sare, piper, smantana, sos de rosii picant.
- 3 oua
- 50 ml ulei de masline
- 180 g iaurt
- 750 ml apa
- 300 g malai
- 200 g sunca
- o lingura cu oregano
- o lingura cu salvie
- 50 g parmezan
- 50 g unt
- sare
- piper
- smantana
- sos de rosii picant
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert cu o lingură cu sare şi se presară puţin mălai.
Când a început să clocotească se adaugă tot mălaiul, se amestecă bine cu un tel şi se lasă să fiarbă la foc mediu până se umflă mălaiul şi este gata mămăliga.
Când este încă călduţă se amestecă împreună cu salvia şi oregano tocate, iaurtul, parmezanul ras şi ouăle.
Se adaugă untul, se presară parmezanul dat prin râzătoare, sare şi piper după gust.
Se presară trei sferturi din şuncă tăiată mărunt, se amestecă totul bine, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi se nivelează.
Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 40 de minute.
Se scoate din cuptor, se aşază deasupra restul de şuncă feliată şi se mai introduce zece minute în cuptor.
Se serveste calda, cu smantana sau cu sos de rosii picant.
Budincă cu mălai si şuncă
Pofta buna!