Budinca cu smantana

Printeaza

Budinca cu smantana din: smantana, oua, faina, zahar, coaja de lamaie, sare, unt, pesmet.

 

Ingrediente:Budinca cu smantana

  • 1 cana cu smantana
  • 2 oua
  • 3 linguri cu faina
  • 3-4 linguri cu zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • 1 lingura cu unt
  • 2 linguri cu pesmet

 

Mod de preparare:

Se cerne faina, se umezeste cu apa rece pana cand devine o pasta omogena.

Peste faina se pune smantana, apoi crema obtinuta din 2 galbenusuri de ou si zahar. Se amesteca bine totul, se parfumeaza cu lamaie rasa, se sareaza putin.

Se unge o forma de chec cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se pune amestecul de smantana, ou si faina.

Se pune forma in cuptorul fierbinte si se coace 15 minute la foc iute.

Se face focul potrivit si se lasa sa devina rumena. Se racoreste 15 minute, se taie felii groase si se serveste cu sirop de fructe, pus peste budinca.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Budincă de tapioca cu lapte

Budincă de tapioca cu lapte din: tapioca, lapte, zahar, sare, vanilie, scortisoara. Budinca de tapioca este un desert ușor de pregătit și delicios. Tapioca, un amidon obținut din rădăcinile de tapioca, devine moale și gelatinoasă în timpul procesului de gătire. Aceasta este combinată cu lapte și îndulcită cu zahăr pentru a crea o budincă dulce […]

 

retete

Budinca de conopida cu carne si branza dulce

Budinca de conopida cu carne si branza dulce din: conopida, carne tocata de pui, ulei, piper, sare, branza dulce, oua, unt, faina, lapte, orez, smantana, marar, unst, pesmet.   Ingrediente: 1 kg conopidă 1 kg carne tocată de pui 50 ml ulei piper, sare 500 g brânză dulce 3 ouă 50 g unt 1 lingură […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.