Budincă de cartofi cu piept de pui

Printeaza

Budincă de cartofi cu piept de pui din: cartofi, busuioc, ciuperci, ceapa, file de piept de pui, lapte, smantana, oua, mozzarella, faina, unt, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_de_cartofi_cu_piept_de_pui

  • 5 cartofi
  • 1/2 lingurita busuioc uscat macinat
  • 10 ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 300 g file de piept de pui
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 150 g mozzarella
  • 1 lingura faina
  • 1 1/2 linguri unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli cartofii si ii fierbi in coajă, iar după ce se răcesc, îi decojeşti şi îi tai rondele. Cureţi şi speli ciupercile, le tai în felioare şi le înăbuşi puţin în 1 lingură de unt topit, împreună cu ceapa tocată si carnea tăiată în cubuleţe.

Condimentezi amestecul cu piper, busu­ioc şi sare după gust. Ungi un vas cu untul rămas, îl tapetezi cu pes­met şi aşezi un strat de cartofi, amestecul cu carne şi din nou cartofi. Torni deasupra un sos pregătit din smântână, făină, lapte, ouă şi brânza rasă.

Coci la foc mediu, 20-30 de minute, până se rumeneşte.

Budincă de cartofi cu piept de pui

Budinca_de_cartofi_cu_piept_de_pui

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Dida Georgescu

    Tare budinca de cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.