Budinca de cartofi cu sunca
PrinteazaBudinca de cartofi cu sunca din: cartofi, ceapa verde, sunca afumata la rece, lapte batut, smantana, grasime, patrunjel, piper, sare.
- 750 g catofi
- 2 cepe verzi
- 50 g sunca afumata la rece
- 250 g lapte batut
- 150 g smantana
- grasime pentru ungerea formei
- o legatura patrunjel frunze
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Ceapa se curata si se taie rondele. Se unge cu grasime o forma plata si se pun pe ea, straturi, cartofi si ceapa. Se presara cubulete mici de sunca si o parte din verdeata tocata.
Se amesteca laptele batut cu smantana, se dreg cu sare si piper si se toarna peste cartofi. Se coc in cuptor la 180C timp de 40 de minute. Inainte de servire, businca se presara cu verdeata ramasa.
Budinca de cartofi cu sunca
Pofta buna!
Parca as gusta asa ceva 🙂