Budinca aromata de ciuperci
PrinteazaBudinca de ciuperci din: ciuperci, paine, ceapa, margarina, faina, sare, piper, ulei, condimente, paturnjel.
Ingrediente :
- 500 g ciuperci
- 2 felii pâine
- 1 ceapă
- 1 lingură margarină
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- ulei
- 1 cub condiment cu gust de legume
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Speli bine ciupercile, cureţi ceapa, tai mărunt şi ceapa şi ciupercile şi le căleşti împreună în puţin ulei. Topeşti apoi margarina, rumeneşti puţin făina, stingi cu o cană de supă fiartă din apă şi cubul de condiment şi laşi pe foc până se îngroaşă.
Adaugi apoi în sosul, alb pregătit ceapa cu ciupercile călite, pâinea înmuiată în apă şi presată bine, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust.
Răstorni compoziţia într-un vas uns cu margarină şi tapetat cu făină şi o dai la cuptor pentru 125-30 de minute, la foc potrivit. O laşi să se răcească puţin în vasul în care s-a copt şi apoi o tai.
Pofta buna!