Budinca de dovlecei cu branza dulce
PrinteazaBudinca de dovlecei cu branza dulce din: brânză dulce, dovlecei, şuncă, ouă, făină, griş, pesmet, lapte, praf de copt, margarină, sare.
- 500 g brânză dulce
- 2 dovlecei
- 200 g şuncă
- 3 ouă
- 4 linguri făină
- 4 linguri griş
- 1 lingură pesmet
- 2 linguri lapte
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingură cu margarină
- sare
Mod de preparare:
Tai dovleceii cubuleţe şi îi opăreşti puţin în apă cu sare. Separat, amesteci ouăle cu brânza dulce, făina, grişul, praful de copt, laptele, dovleceii scurşi bine, un praf de sare şi şunca tăiată felii.
Compoziţia obţinută o torni apoi într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet.
Coci budinca la cuptor circa 40 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte. Serveşti budinca cu sos de iaurt sau cu suc de roşii. E delicioasă şi se prepară rapid.
Pofta buna!