Budincă de dovlecei cu orez

Printeaza

Budincă de dovlecei cu orez din: dovlecei, lapte de soia, orez, margarina, marar, pesmet si sare.

Ingrediente:

  • 1 kg dovlecei
  • 1 l lapte de soia
  • 250 g orez
  • 100 g margarina
  • 1 legatura marar proaspat
  • 2 linguri pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Budincă de dovlecei cu orez: Spălaţi orezul în mai multe ape, apoi fierbeţi-l cu apă sărată, atât cât să-l acopere.

După ce a scăzut toată apa, adăugati laptele şi mai fierbeti cel puţin 15 minute.

Radeţi dovleceii şi puneţi-i în vasul cu orez. Amestecţi prin răsturnare şi turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet.

Ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit, 35 – 40 de minute, până când mâncarea este rume­nită uniform.

Mărarul se presară înainte de servire, dar se poate adăuga şi în compoziţie înainte de a o pune la cuptor.

 

 

Budincă de Hrișcă Delicioasă

Budincă de Hrișcă Delicioasă din: hrisca, lapte, zahar, extract de vanilie, sare, scortisoara. Este o rețetă sănătoasă și satisfăcătoare, perfectă pentru micul dejun sau desert. Hrișca este un aliment bogat în proteine, fibre și nutrienți, iar această budincă îi pune în valoare gustul delicios. Puteți adapta nivelul de îndulcire după preferință și chiar adăuga fructe […]

Chifteluțe de Scrumbie în Sos de Roșii

Chifteluțe de Scrumbie în Sos de Roșii din: scrumbie, ou, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, rosii in bulion, ceapa, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper. Combinând savoarea peștelui afumat cu bogăția sosului de roșii, acest fel de mâncare promite o experiență gustativă remarcabilă. Ideal pentru cine în familie sau mese festive, această rețetă aduce un suflu […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.