Budincă de Hrișcă Delicioasă din: hrisca, lapte, zahar, extract de vanilie, sare, scortisoara. Este o rețetă sănătoasă și satisfăcătoare, perfectă pentru micul dejun sau desert. Hrișca este un aliment bogat în proteine, fibre și nutrienți, iar această budincă îi pune în valoare gustul delicios. Puteți adapta nivelul de îndulcire după preferință și chiar adăuga fructe […]
Budincă de dovlecei cu orez
PrinteazaBudincă de dovlecei cu orez din: dovlecei, lapte de soia, orez, margarina, marar, pesmet si sare.
Ingrediente:
- 1 kg dovlecei
- 1 l lapte de soia
- 250 g orez
- 100 g margarina
- 1 legatura marar proaspat
- 2 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare:
Budincă de dovlecei cu orez: Spălaţi orezul în mai multe ape, apoi fierbeţi-l cu apă sărată, atât cât să-l acopere.
După ce a scăzut toată apa, adăugati laptele şi mai fierbeti cel puţin 15 minute.
Radeţi dovleceii şi puneţi-i în vasul cu orez. Amestecţi prin răsturnare şi turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet.
Ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit, 35 – 40 de minute, până când mâncarea este rumenită uniform.
Mărarul se presară înainte de servire, dar se poate adăuga şi în compoziţie înainte de a o pune la cuptor.
Chifteluțe de Scrumbie în Sos de Roșii
Chifteluțe de Scrumbie în Sos de Roșii din: scrumbie, ou, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, rosii in bulion, ceapa, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper. Combinând savoarea peștelui afumat cu bogăția sosului de roșii, acest fel de mâncare promite o experiență gustativă remarcabilă. Ideal pentru cine în familie sau mese festive, această rețetă aduce un suflu […]
Pofta buna!