Budinca de gris cu pesmet

Printeaza

 

O reteta simpla si gustoasa de budinca de gris, lapte, ou, unt, zahar vanilat, zahar pudra Budinca de gris cu pesmetsi pesmet.

Ingrediente:

  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri griş
  • l ou
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri zahăr tos
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 2 linguri pesmet

 

 

Mod de preparare:

Pui laptele la fiert într-o cratiţă. Când e gata să dea în clocot, torni, puţin câte puţin, în ploaie, grisul, amesteci mereu cu o lingură de lemn sau cu telul, ca să nu se prindă de fun­dul vasului şi să nu rămână cocoloaşe.

După ce a fiert, în circa 15 minute, iei de pe foc şi laşi să se răcească.Intr-un castron, freci bine untul cu zahărul tos şi cu gălbenuşul, până devine o pastă spumoasă.

Adaugi treptat şi încet, ames­tecând în continuare, grişul fiert în lapte şi răcit, apoi zahărul vanilat, albuşul bătut spumă şi presari un praf de sare. Fierbi totul la bain-marie, adică torni compoziţia într-un vas de yena, tapetat cu făină, îl pui într-un alt vas, mai mare, cu apă fierbinte şi dai în cuptor pentru 30 de minute.

După cele 30 de minute, răstorni budinca şi o serveşti presărată cu zahăr pudră sau garnisită cu compot pasat de caise.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.