Budinca de gris cu branza de vaci
PrinteazaBudinca de gris cu branza de vaci din: lapte, gris, branza de vaci, zahar, vanilie, sare, fructe.
- 500 ml lapte
- 4 linguri cu gris
- 200 g branza de vaci
- 2 linguri cu zahar
- vanilie
- sare
- fructe din dulceata
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie, se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn. Este fiert dupa 20 minute.
Se indulceste cu zahar, se trage vasul de pe foc. Branza de vaci se framanta bine sau se da pe razatoare.
Se amesteca peste gris si se omogenizeaza. Se umezeste o forma de sticla, se pun fructe din dulceata, se rastoarna grisul.
Se tine la rece pana cand grisul se intareste. Se taie felii si se serveste.
Pofta buna!