Descoperă rețeta autentică de ceai de măceșe, o băutură tradițională plină de vitamine și beneficii pentru sănătate. Ghid complet cu instrucțiuni, informații nutriționale și istoria acestei băuturi miraculoase. Ingrediente: Măceșe uscate – 2 linguri Apă – 500 ml Mod de preparare: Pune măceșele […]
Budinca de gutui
PrinteazaBudinca de gutui din: gutui, alune, budinca, lapte, franzela, lamaie, zahar pudra, unt, oua, pesmet.
Ingrediente:
- 4 gutui frumoase, sănătoase
- 100 g alune prăjite
- 1 cană lapte
- 1/2 franzelă
- 1 lămâie
- 1 cană zahăr pudră
- 2 linguri unt
- 6 ouă
- 1 lingură pesmet
Mod de preparare:
Budinca de gutui: Speli gutuile şi le fierbi în apă clocotită. După ce sunt bine fierte, le cureţi, le razi prin răzătoarea cu găuri mari şi le amesteci cu alunele, pisate mărunt.
Freci untul spumă, adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, miezul de franzelă înmuiat în lapte şi stors, coaja şi sucul lămâii, gutuile amestecate cu alunele, zahărul pudră şi, la sfârşit, albuşurile bătute spumă.
Ungi o tavă (o formă de budincă) cu unt, o tapetezi cu pesmet, aşezi compoziţia de budincă şi o coci la cuptor timp de 30 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!
Ceai de Măceșe: Ceaiul cu Beneficii Multiple
Falafel: Istorie, Beneficii si curiozitati – Ghid complet
Indiferent de originile sale exacte, falafelul a devenit un aliment iubit în întreaga lume. Cu textura sa crocantă la exterior și moale la interior, combinată cu aromele condimentelor din Orientul Mijlociu, falafelul a câștigat inimile multor oameni și continuă să fie un aliment de bază în bucătăria […]