Evoluția Berii Lager: Istorie, Proces și Influență Culinară. Berea lager este una dintre cele mai populare și răspândite tipuri de bere din lume. Originea Berii Lager – Primele Mențiuni și Inovații Tehnologice Berea lager își are originile în Europa Centrală, cu primele mențiuni datând din secolul XV. Termenul “lager” provine din limba germană, însemnând “a […]
Budinca de malai cu fructe de padure
PrinteazaBudinca de malai cu fructe de padure din: malai, zahar, lapte, biscuiti, esenta de vanilie, fructe de padure.
Ingrediente:
- 200 g mălai
- 70 g zahăr
- 500 ml lapte
- biscuiţi simpli
- zahăr pudră
- esenţă de vanilie
- fructe de pădure
Mod de preparare:
Inmoaie mălaiul un sfert de oră. Scurge apa şi resturile ridicate la suprafaţă, încălzeşte laptele la foc mediu, amestecând continuu ca să nu se prindă.
Când laptele s-a încălzit, adaugă mălaiul şi amestecă până absoarbe jumătate din cantitatea de lapte. Pune zahărul, esenţa de vanilie şi continuă să amesteci până se îngroaşă, la forme de brioşă, aşază biscuiţii şi toarnă amestecul de mălai.
Lasă-le la temperatura camerei ca să se răcorească, apoi ţine-le la frigider minimum 30 de minute. Răstoarnă formele pe farfurii, ornează cu fructe şi pudrează cu zahăr.
Budinca de malai cu fructe de padure
Pofta buna!
Creveți Picanti cu Usturoi și Piper Cayenne la Air Fryer
Creveți Picanti cu Usturoi și Piper Cayenne la Air Fryer: Rapid și Savuros din: creveti, usturoi, piper, suc de lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel. Creveții cu usturoi sunt o opțiune excelentă pentru o cină rapidă și ușoară, plină de arome. Această rețetă îmbină simplitatea preparării cu gustul intens, oferind o variantă sănătoasă și cu puține […]