Budinca de orez cu branza sarata din: dovlecei, branza, oua, faina, orez, ulei, coriandru, usturoi, verdeata, iaurt, faina, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 500 g brânză sărată 6 ouă 200 g orez 6 linguri de făină 100 ml ulei 1 linguriţă de boabe de coriandru 2 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel sau […]
Budinca de orez cu carne de pasare
PrinteazaBudinca de orez cu carne de pasare din: orez, carne de pasare, sare, ou, ceapa, morcov, telina, ardei gras, unt, pesmet.
Ingrediente:
- 3-4 linguri cu orez
- resturi de carne de pasare
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 ardei gras
- 1 lingura cu unt
- pesmet
Mod de preparare:
Se spala carnea de pasare, se pune la fiert intr-o oala adanca in care s-a pus 1 1 de apa rece.
Se curata legumele, se spala, se taie in patru si se pun sa fiarba impreuna cu carnea. Fierberea se face cu vasul acoperit cel putin 30 minute. La fiert se pune si sarea necesara.
Cand legumele au fiert, se trage oala de pe foc si se lasa 10 minute sa se raceasca, apoi se mixeaza sau se trec prin sita.
Se curata carnea de pe oase, se pune in vas smaltuit impreuna cu legumele scurse.
Orezul ales si spalat in doua-trei ape se fierbe separat. Se amesteca peste carne si legume si se trece si el prin sita sau se farama cu o furculita inox.
Peste amestecul acesta se pune galbenusul de ou, apoi albusul batut spuma tare. Se omogenizeaza, se pune in forma.
Forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet, care se pune in cuptorul cald pentru 30 minute la foc potrivit.
Se scoate budinca cand s-a rumenit usor. Se raceste si se taie felii, apoi se serveste.
Pofta buna!
Budinca de orez cu branza sarata
Pofta buna!