Budincă fină cu miere

Printeaza

Budincă fină cu miere din: unt, zahar brun, miere, oua, faina, praf de copt.

Ingrediente:Budinca_fina_cu_miere

  • 150 g unt
  • 150 g zahar brun
  • 150 ml miere
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte o formă care se unge şi se tapetează cu hârtie de copt ce se lasă să depăşească marginile vasului pentru cuptor.

Se pun câteva linguri de miere pe fundul formei. Se mixează untul cu zahărul şi, când amestecul se albeşte, se adaugă ouăle, unul câte unul, apoi făina, praful de copt şi restul mierii.

Se toarnă în formă, se acoperă cu hârtia de copt, se pune şi o folie de aluminiu şi apoi se asază o farfurie, dacă forma nu are capac.

Se pune forma la fiert la bain-marie, cu apă clocotită până la jumătatea vasului, şi se coace la cuptor pentru aproximativ 75 de minute.

Se lasă să se răcească si apoi se scoate.

Budincă fină cu miere

Budinca_fina_cu_miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.