Bulete de cod sărat şi cartofi
PrinteazaO reteta de bulete de cod sarat din: cod sarat, cartofi, oua, lapte, ceapa, smantana, parmezan, pesmet, faina alba, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare si piper.
- 250 g cod sărat
- 3 cartofi medii (spre mari)
- 2 ouă
- 400 ml lapte
- 600 ml apă
- 2 cepe mici
- 2 linguri smântână
- 1 lingură parmezan ras
- 100 g pesmet
- 50 g faină albă
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală bine cartofii, curăţă-i şi taie-i felii de 1/2 cm. Amestecă laptele cu apa, adaugă ceapa tăiată rondele şi pătrunjelul (nu îl toci), apoi pune-le la fiert. Adaugă cartofii şi codul sărat.
Lasă la fiert 20 de minute, apoi lasă-le să se răcească în lichidul din oală. Scoate şi scurge cartofii şi peştele, îndepărtează-i oasele, apoi pasează în blender. Incorporează parmezanul ras şi smântână. Potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă compoziţia să se răcească complet.
Umezeşte-ţi mâinile şi modelează bulete din compoziţia preparat, trece-le prin faină, apoi prin ou bătut şi, la sfârşit, prin pesmet. Prăjeşte-le în baie de ulei de floarea-soarelui încins, scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă să se scurgă de ulei. Serveşte-le imediat, cât sunt calde.
Bulete de cod sărat şi cartofi
Pofta buna!