Bureţi cu sos alb

Printeaza

Bureţi cu sos alb

Ingrediente:

  • 500 g bureţi
  • 3-4 cepe
  • 1- 2 linguri făină
  • usturoi
  • pătrunjel
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Bureţi cu sos alb: Cureţi şi speli bine bureţii, apoi îi fierbi în apă cu sare timp de 10-15 minute. Când sunt gata, îi scurgi şi îi tai fideluţă. Ceapa o cureţi, o toci şi o înăbuşi în puţin ulei.

După ce s-a aurit, pui bureţii şi le prăjeşti împreună 3 minute, după care adaugi făina şi 1 ceaşcă din zeama în care au fiert ciupercile. Potriveşti sosul ca la ciulama: pui sare după gust şi usturoiul tăiat felii subţiri.

Laşi să fiarbă la foc mic până se înmoaie usturoiul (nu mai mult, că-şi pierde gustul).

Când mâncarea e gata presari şi pătrunjelul tocat.

 

Poftă bună

 

 

 

Incoming search terms:

  • bureti cu usturoi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.