Burgeri din falafel si halloumi

Printeaza

Burgeri din falafel si halloumi din: naut, chimion, coriandru, ardei iuti, usturoi, ceapa verde, sare, faina, halloumi, lipie, humus, salata verde.

Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania.

Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece nu conține carne sau ingrediente de origine animală.

Năut sau fasolea: Aceasta este componenta principală a falafelului și furnizează proteine, fibre și nutrienți esențiali.

Condimente și ierburi: Printre cele mai comune condimente folosite se numără coriandru, pătrunjel, usturoi, chimion, turmeric, coriandru măcinat, sare și piper. Acestea oferă falafelului gustul său specific și aromat.

Falafelul poate fi servit în mai multe moduri:

  • Într-un pita (lipie) sau într-o pâine plată, alături de legume proaspete și sosuri, cum ar fi hummus, tahini (sos de susan), iaurt sau tzatziki.
  • Pe un platou cu diverse salate și garnituri.
  • Ca parte a unor mese tradiționale sau evenimente speciale.

 

 

 

Ingrediente:

  • 2 conserve de 400g de năut, scurs
  • 2 linguriţe de chimion, măcinat
  • 1 linguriţă de coriandru, măcinat
  • 2 ardei iuţi verzi, tocaţi
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 legătură de ceapă verde
  • 1/2 legătură mică de coriandru
  • 1 linguriţă sare de mare grunjoasă
  • 2 linguri de făină normală
  • 1 pachet de brânză halloumi, tăiată cubuleţe
  • lipie
  • humus
  • salată verde
  • ardei iuţi muraţi, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se pun primele nouă ingrediente într-un robot de bucătărie şi se mixează până devin un amestec omogen.

Se toarnă într-un bol, se adaugă brânza halloumi prin amestecare şi se modelează şase burgeri.

Aceştia se pot prăji într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline, până devin aurii sau se pot pune pe grătar pentru 2-3 minute pe fiecare parte (se dau cu un strat subţire de ulei înainte de a se pune pe grătar, ca să nu se lipească).

Se servesc în lipii coapte pe grătar, cu humus, salată şi ardei muraţi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.