Burgeri din fasole boabe cu iaurt si avocado
PrinteazaBurgeri din fasole boabe cu iaurt si avocado din: fasole boabe, pesmet, pudra de ardei cayenne, coriandru, ou, iaurt degresat, zeama de lime, chifle, avocado, ceapa rosie, frunze de salata.
Ingrediente:
- 2 conserve x 400 g fasole boabe, spalate si scurse
- 100 g pesmet
- 2 lingurite pudra de ardei cayenne
- 1 legatura coriandru proaspat, tocat
- 1 ou
- 150 ml de iaurt degresat
- zeama de la 1/2 lime
- 6 chifle pentru burgeri
- felii de avocado, ceapa rosie si frunze de salata, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge grătarul sau o tigaie-grill. într-un bol mare, pasează fasolea cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi.
Adaugă pesmetul, pudra de ardei cayenne, jumătate din cantitatea de coriandru şi oul. Asezonează după gust şt amestecă totul cu ajutorul unei furculiţe.
Imparte toată cantitatea în şase şi formează, cu ajutorul mâinilor (udate în prealabil), burgeri.
In acest stadiu burgerii pot fi congelaţi. Aşază-i pe grătar şi frige-i aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, până se rumenesc şi devin crocanţi.
Pentru a frige burgerii congelaţi lasă-i pe grătar timp de 20 de minute, până se pătrund.
In timp ce burgerii sunt pe grătar, amestecă restul de frunze de coriandru cu iaurtul, zeama de lime şi o cantitate considerabilă de piper negru.
Taie chiflele pe jumătate şi unge-le pe interior cu puţin iaurt. Serveşte-le umplute cu frunze de salată, avocado, ceapă, câte un burger şi restul de amestec de iaurt.
Burgeri din fasole boabe cu iaurt si avocado
Pofta buna!