Buzunare cu branză si roşii
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de buzunare cu branza si rosii din: lapte degresat, unt, amestec pentru paine, drojdie uscata, ulei, mustar boabe, branza cheddar si rosii cherry.
- 300 ml de lapte degresat
- 25 g de unt
- 500 g de amestec pentru pâine
- 1 pacheţel de drojdie uscată
- un pic de ulei
- 2 linguri de muştar cu boabe
- 200 g de brânză puternic aromată – cheddar maturat, dată prin râzătoare
- 225 g de roşii cherry tăiate pe jumătate
Mod de preparare:
Se pun laptele şi untul într-o tigaie mică şi se încălzesc uşor până ce untul se topeşte. Se lasă deoparte 5 minute. între timp, se amestecă făina, drojdia şi o linguriţă de sare. Se mixează ingredientele lichide cu cele solide, apoi se lasă deoparte 10 minute ca partea lichidă să acţioneze asupra făinii – asta va scurta din timpul de frământat.
După 10 minute, se răstoarnă coca pe o suprafaţă presărată cu făină şi se frământă puţin, până ce aluatul devine elastic şi fin. Se pune într-un bol uns cu ulei, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut 40 de minute sau până îşi dublează dimensiunile.
Se rulează aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, într-un dreptunghi cu laturile de 40x30cm. Se întinde muştarul pe aluat, apoi se presară două treimi din cantitatea de brânză în mod uniform. Se împătureşte în jos treimea de sus a aluatului, apoi cea de jos se împătureşte în sus, ca să iasă un fel de plic îngust. Se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească încă 30 de minute.
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se taie capetele aluatului împachetat, apoi se taie în şase felii egale. Se pune pe o foaie de copt presărată cu făină, cu părţile tăiate în jos. Se bagă înăuntru marginile de jos, ca umplutura să nu iasă, iar partea de sus se deschide ca o poşetă.
Se împing roşiile şi restul de brânză în părţile de sus ale buzunarelor, se coc 25 de minute sau până devin un auriu-închis spre maroniu, iar brânza bolboroseşte. Se lasă la răcit.
Buzunare cu brânză si roşii
Pofta buna!