Caise caramelizate cu crema de iaurt si fistic
PrinteazaO reteta de caise caramelizate cu crema de iaurt si fistc din: caise, cardamom, zahar, vin de marsala, fistic si crema de iaurt.
- 8 caise
- 1 lingură capsule de cardamom
- 100 g zahăr
- 150 ml vin de Marsala (sau suc de mere)
- 2 linguri fistic pisat
- 50 g cremă de iaurt
Mod de preparare:
Se spala caisele, se sterg si se cresteaza in jumatate, se indeparteaza samburi. Se zdrobesc in piulita capsulele de cardamom. Fructele , capsulele de cardamom si zaharul se pun pe foc si se lasa sa se topeasca zaharul la foc mijlociu, amestecand.
Cand incepe sa capete o culoare aurie, se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mijlociu, pana ce-si reduce volumul la doua treimi, amestecand mereu, ca sa nu se arda caisele.
Se prajeste fisticul intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime pana ce incepe sa raspandeasca o aroma aptesanta. Se aseaza pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca iaurtul, se aseaza intr-un bol si se presara deasupra fistic prajit. Se serveste alaturi de caisele caramelizate.
Caise caramelizate cu crema de iaurt si fistic
Pofta buna!