Caise caramelizate cu crema de iaurt si fistic

Printeaza

O reteta de caise caramelizate cu crema de iaurt si fistc din: caise, cardamom, zahar, vin de marsala, fistic si crema de iaurt.

Ingrediente:Caise caramelizate cu crema de iaurt si fistic

  • 8 caise
  • 1 lingură capsule de cardamom
  • 100 g zahăr
  • 150 ml vin de Marsala (sau suc de mere)
  • 2 linguri fistic pisat
  • 50 g cremă de iaurt

 

Mod de preparare:

Se spala caisele, se sterg si se cresteaza in jumatate, se indeparteaza samburi. Se zdrobesc in piulita capsulele de cardamom. Fructele , capsulele de cardamom si zaharul se pun pe foc si se lasa sa se topeasca zaharul la foc mijlociu, amestecand.

Cand incepe sa capete o culoare aurie, se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mijlociu, pana ce-si reduce volumul la doua treimi, amestecand mereu, ca sa nu se arda caisele.

Se prajeste fisticul intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime pana ce incepe sa raspandeasca o aroma aptesanta. Se aseaza pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca iaurtul, se aseaza intr-un bol si se presara deasupra fistic prajit. Se serveste alaturi de caisele caramelizate.

Caise caramelizate cu crema de iaurt si fistic

Caise caramelizate cu crema de iaurt si fistic

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.