Calamari umpluti cu verdeata si chilii

Printeaza

Calamari umpluti cu verdeata si chilii din: calamari, pesmet, pătrunjel, busuioc, ceapă verde, usturoi, chilii, anchois, coaja rasa de lamaie, ulei de măsline, roşii cherry.

 

Ingrediente:

  • 4 calamari
  • 100 g pesmet
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 2 linguri busuioc tocat
  • 2 linguri ceapă verde tocată
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/4 linguriţă chilii
  • 2 fileuri de anchois
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 linguri parmezan ras
  • ulei de măsline
  • 200 g roşii cherry

Mod de preparare:

Se curăţă calamarii; se îndepărtează pielea, „înotătoarele” şi mărun­taiele. Se decupează şi tentaculele calamarilor, care se taie felii şi se pun deoparte.

Intr-un bol, se ameste­că pesmetul cu întreaga  cantitate de verdeaţă to­cată; se adaugă usturoiul pisat în prealabil, praful de chili, fileurile de an­chois tocate, precum şi coaja de lămâie.

Se adaugă în acest amestec tentaculele de ca­lamari tăiate felii, parme­zanul ras şi câteva linguri cu ulei, după gust. Calama­rii se umplu cu această compoziţie şi se închid cu scobitori sau ţepuşe de lemn pentru frigărui (în funcţie de dimensiune).

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie care se poate transfera în cuptor şi se prăjesc calamarii umpluţi timp de cca 2 min. pe fiecare parte.

Se adaugă apoi în vas roşiile cherry şi se coc timp de cca 10 min. în cuptorul încins în preala­bil la 200 °C.

Calamari umpluti cu verdeata si chilii

Calamari_umpluti_cu_verdeata_si_chilii

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.