Cambula la tava cu spanac si rosii
PrinteazaCambula la tava cu spanac si rosii din: ulei de masline, usturoi, vin, rosii, masline, busuioc, ansoa, cambula, sare de mare, piper, rozmarin, spanac.
- ulei de masline
- 2 catei de usturoi, decojit si tocat
- 1 pahar de vin
- 2 conserve de rosii
- 150 g masline negre, fara samburi
- 1 mana de busuioc proaspat
- 2 fileuri de ansoa
- 4 fileuri de cambula a cate 200 g fiecare, curatate de piele
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 4 crengute de rozmarin
- 3 maini de spanac, spalat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C. Intr-o tava mica, turnati putin ulei de masline si prajiti usturoiul tocat pana se inmoaie.
Inainte ca acesta sa se rumeneasca, puneti vinul si mai lasati 1 minut, apoi adaugati rosiile.
Zdrobiti tomatele cu o lingura, apoi reduceti focul si lasati sa fiarba inabusit in timp ce pregatiti pestele.
Tocati la blnder masline, busuioc si ansoa, apoi adaugati in vas ulei de masline, pentru a subtia pasta si a o face usor de intins.
Pe un tocator, asezati fileurile de cambula cu partea exterioara in jos si asezonati-le cu piper negru.
Impartiti pasta in 4 portii si ungeti fileurile peste tot.
Infasurati fiecare file ca pe o rulada, incepand cu partea dinspre coada si prindeti cu o tulpina ascutita de rozmarin.
Asezonati sosul de rosii din tava, apoi puneti peste sos fileurile de peste, unul langa altul.
Stropiti rulourile cu ulei de masline si coaceti 15 minute in cuptorul preincalzit. Sosul va da aroma cambulei si invers.
Scoateti pestele pe 4 farfurii incalzite si puneti sosul inapoi pe plita pentru 1 minut, adaugand si spanacul.
Cu o lingura, turnati sosul cu spanac alaturi de peste si serviti.
Cambula la tava cu spanac si rosii
Pofta buna!