Bechamel: Rețeta Clasică a Sosului Cremos de Bază din: unt, faina, lapte, sare, piper, nucsoara. Bechamel, unul dintre cele mai versatile sosuri din bucătăria clasică, este esențial pentru multe preparate culinare, de la lasagna și gratinuri la paste și legume gratinate. Acest sos cremos și delicios are o istorie bogată și este ușor de pregătit […]
Cannelloni cu sunca
PrinteazaCannelloni cu sunca din: ou, faina, lapte, sare, apa, sunca, smantana, unt, ulei, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 1 ou
- 11 linguri cu faina
- 1/2 l lapte
- sare
- 1 pahar cu apa rece
- 200 g sunca
- 1 ceasca de smantana
- 1 lingura cu unt
- sare
- 1 ceasca mica de ulei
- 4-6 fire de patrunjel verde
Mod de preparare:
Se face un aluat obisnuit de clatite din: 1 ou, faina cernuta proaspat, un praf de sare, lapte si apa rece sau sifon.
ia cu polonicul din aluat, se fac clatite in tigaie unsa cu o picatura de ulei. Clatitele se tin pe o farfurie in timp ce se pregateste umplutura.
Sunca se taie felii subtiri, se amesteca incet, ca sa nu se rupa, cu 1 lingura de smantana, unt topit, putina sare si patrunjel tocat fin.
umplu clatitele cu sunca, se ruleaza, se pun in forma de sticla unsa cu ulei.
acopera clatitele cu restul de smantana si se tine forma in cuptorul incins 15 minute.
Canelloni se servesc fara paine, eventual cu o garnitura de morcovi sau sfecla fiarta.
Pofta buna!
Cornulețe cu Untură din: untura de porc, faina, zahar pudra, oua, esenta de vanilie. praf de copt, gem nuca macinata, ciocolata, zahar pudra. Cu o textură fragedă și o umplutură delicioasă, cornulețele cu untură sunt o adevărată comoară a gastronomiei. Cornulețele cu untură au o istorie lungă și bogată în bucătăria românească. Aceste delicii erau […]