Prepeliță la Grătar cu Sos de Vin Roșu – un preparat perfect pentru o cină elegantă sau o ocazie specială. Prepelițele sunt apreciate pentru carnea lor fragedă și gustul delicat, iar combinarea lor cu un sos bogat de vin roșu adaugă un plus de complexitate și savoare. Această rețetă este ușor de realizat, dar rezultatul […]
Caracatita cu otet
PrinteazaCaracatita cu otet din: caracatita, otet, telina, morcovi, ceapa, boabe de piper, sare, patrunjel, ulei.
Ingrediente:
- 1 caracatita (2-3 kg)
- 1 cana otet
- citeva fire de telina
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 10 boabe de piper
- sare
- putin patrunjel
Ingrediente sos: 1/2 cana ulei masline, 1/4 cana otet, 10 boabe piper, putina sare
Mod de preparare:
Caracatita cu otet: foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cit sa o acopere.
adauga otetul, se pune capacul si se fierbe pe foc tare. Cind incepe sa fiarba, se incetineste focul si se fierbe timp de aprox. o jumate de ora.
Cind a fiert, se scurge, se clateste cu apa rece din belsug si se pune din nou in apa curata la fiert cu telina, morcovii, ceapa,boabele de piper si sare.
acopera cu capacul si din nou la fiert timp de 1 ora.
Serviti pe platou cu garnitura de ardei rosii si frunze de patrunjel, taiata in bucatele si cu sos deasupra.
Pofta buna!
Mocktail Shirley Temple – este un băutură non-alcoolică clasică, cunoscută pentru culoarea sa vibrantă și gustul dulce-acrișor. Acest mocktail este perfect pentru copii și adulți deopotrivă, oferind o alternativă delicioasă și răcoritoare la băuturile alcoolice. Originar din anii 1930, Shirley Temple este încă popular în zilele noastre datorită simplității și gustului său revigorant. Știați că? […]