Carnati virşli – din carne de oaie si de porc

Printeaza

Carnati virşli – din carne de oaie si de porc – Cârnații virșli sunt o delicatesă tradițională, mai ales în regiunile din centrul și estul Europei, unde sunt adesea preparați dintr-o combinație de carne de oaie și de porc.

Această rețetă oferă cârnați suculenți, cu un gust bogat și un amestec de arome care îți vor încânta papilele gustative.

Dacă vrei să prepari cârnați virșli acasă, iată cum se face.

Ingrediente

  • Carne de oaie – 500 g (partea de pe spate sau pulpă este ideală)
  • Carne de porc – 500 g (carne din spate sau pulpă, cu un conținut moderat de grăsime)
  • Grăsime de porc – 100 g (pentru a adăuga suculență cârnaților)
  • Usturoi – 5-6 căței, tocați mărunt
  • Boia de ardei dulce – 1 lingură
  • Cimbru uscat – 1 linguriță
  • Sare – 20 g (pentru 1 kg de carne)
  • Piper măcinat – 1/2 linguriță
  • Apă rece – 100 ml (pentru a ajuta la formarea unui amestec mai omogen)
  • Mezeluri (intestine naturale de porc sau vită) – pentru a umple cârnații (aproximativ 2-3 metri de intestin curățat)

Mod de Preparare

Pregătirea cărnii:

Tăiați carnea de oaie și de porc în bucăți mai mici, pentru a o putea toca mai ușor. La fel, tăiați grăsimea de porc în bucăți mici.

Tocați carnea și grăsimea, folosind o mașină de tocat carne cu sită fină, pentru a obține o pastă fină. Puteți să o tocați de mai multe ori pentru o textură mai uniformă.

Condimentarea:

Adăugați usturoiul tocat, boiaua de ardei dulce, cimbrul, sarea, piperul și apa rece în amestecul de carne. Amestecați bine pentru a distribui uniform condimentele.

Lăsați amestecul de carne să stea timp de 30 de minute într-un loc rece pentru ca aromele să se combine și să se infuzeze.

Pregătirea intestinelor:

Spălați și curățați bine intestinul (care va fi folosit pentru a umple cârnații). Puneți-l într-un bol cu apă rece și oțet pentru a-l curăța bine de orice impurități. Clătiți-l de mai multe ori sub apă rece.

Tăiați intestinul în bucăți de aproximativ 30-40 cm.

Umplerea cârnaților:

Atașați un capăt al intestinului la mașina de umplut cârnați sau la un dispozitiv special pentru acest scop. Umpleți cu amestecul de carne, având grijă să nu lăsați aer între carne și intestin.

Legați fiecare cârnat la capăt cu sfoară sau folosiți noduri pentru a-i sigila.

Fierberea cârnaților:

După ce cârnații au fost formați, puneți-i într-o oală mare cu apă fierbinte, nu clocotind. Lăsați-i să fiarbă la foc mic timp de 30-45 de minute, până când sunt complet gătiți și suculenți.

Gătirea finală (opțional):

După fierbere, cârnații pot fi lăsați să se răcească și pot fi prăjiți sau fripți pe grătar. Dacă doriți, îi puteți și afuma pentru a le oferi un gust specific și o aromă adâncă.

Servirea:

Cârnații virșli sunt delicioși serviti cu muștar, pâine proaspătă și o salată de varză murată sau cartofi prăjiți. Sunt un aperitiv ideal sau un fel principal deosebit.

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 300-350 kcal (în funcție de cantitatea de grăsime și carne utilizată)
  • Proteine: 20-25 g
  • Carbohidrați: 1-2 g
  • Grăsimi: 20-25 g
  • Fibre: 0 g
  • Sare: 1,2 g

Acești cârnați sunt plini de arome și texturi, fiind un preparat tradițional care va deveni cu siguranță preferatul tuturor.

Acum că știi cum să-i prepari acasă, nu-ți rămâne decât să te bucuri de aceștia la mesele speciale!

Carnati virşli – din carne de oaie si de porc – varianta

Carnati virşli – din carne de oaie si de porc – Alegi carnea pentru cârnaţi şi o toci mărunt cu un cuţit (nu cu maşina de tocat), apoi adaugi carne de oaie, proporţia fiind de 2 porţii carne de porc, 1 porţie carne de oaie.

O sărezi şi o condimentezi la fel ca şi pe cea pentru cârnatul normal de porc.

Eu folosesc maţe de oaie, din borcan, în prealabil desărate în apă caldă.

Carnea pregătită o introduc în maţe, printr-o pâlnie de tabla pentru umplut cârnaţii).

De aici, procedezi la fel ca şi la cârnatul normal, respectiv îi pui la uscat, la afu­mat etc.

 

Carnati virşli - din carne de oaie si de porc

 

Carnati de casa cu slanina

Carnati de casa cu slanina din: carne de porc, carne de vita, slanina, boia, usturoi, ienibahar. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg slanina 2 kg carne de vita 2 linguri boia 1 lingurita ienibahar 2 căpăţâni usturoi intestine groase de porc 3-4 căţei usturoi   Mod de preparare: Carnea şi slănina […]

Carnati afumati cu orez

Carnati afumati cu orez din: orez, carnati, ardei, ceapa, usturoi, ulei. Ingrediente: 2 cârnaţi afumaţi 250 g orez 750 ml supă de pui un ardei gras roşu 2 fire ceapă verde o ceapă uscată albă 2 căţei usturoi 2 frunze dafin 2 linguri ulei o linguriţă cimbru uscat boia sare piper   Mod de preparare: […]

Carnati proaspeti de porc cu usturoi

Carnati proaspeti de porc cu usturoi din: carne de porc, carne de vita, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g grăsime 200 g carne de vită usturoi piper sare mirodenii pentru cârnaţi maţe de porc   Mod de preparare: Carnea şi grăsimea se dau prin maşina de tocat cu usturoiul, folosin […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • reteta virsli
  • https://www restaurantedelux ro/carnati-virsli-din-carne-oaie-porc html

1 comentariu

  1. Sunt niste carnati foarte buni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.