Carne de vitel cu ciuperci si verdeata cu: muschi de vitel, ceapa, ciuperci, morcovi, telina, ulei de masline, galbenus, paine, dafin, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 400 g muşchi/spată de viţel o ceapă 300 g ciuperci 2 morcovi o felie de ţelină 3 linguri de ulei de măsline un gălbenuş o lingură de premix de pâine […]
Carne de vită cu mărar verde
PrinteazaCarne de vită cu mărar verde: carne de vitel, marar verde, ceapa verde, faina, lamaie, ulei, sare, piper, boabe.
- 1 kg carne de viţel tânăr
- 1/2 kg mărar verde
- 2 legături de ceapă verde
- 1 lingură făină
- 1/2 lămâie
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi potrivit de mari,o speli în mai multe ape şi o căleşti în ulei încins.
Când s-a rumenit carnea, pui ceapa tocată mărunt, adaugi 1 ceaşcă cu apă şi acoperi cratiţa.
Fierbi înăbuşit, până se înmoaie ceapa. Cureţi mărarul, îl speli, îl toci mărunt, îl pui peste carne şi mai torni apă.
Desfaci 1 lingură cu făină în apă rece şi pui amestecul peste mâncare. Sărezi şi piperezi după gust. Storci zeama de la 1/2 lămâie şi introduci cratiţa în cuptor.
Scoţi cratiţa când carnea este făcută. Mai adaugi mărar proaspăt tocat chiar înainte de a servi mâncarea de vitel.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pulpa de vitel la tava cu legume
Pulpa de vitel la tava cu legume din: pulpa de vitel, telina, morcovi, dovlecel, vanata, ardei grasi, ulei, apa, sare, piper. Ingediente: 500 g pulpa de vitel 1 tija de telina 2 morcovi 1 dovlecel 1 vanata 2 ardei grasi 150 ml ulei 1 pahar apa sare piper Mod de preparare: Tai un morcov şi […]
Cotlete aromate de vitel
Cotlete aromate de vitel din: cotlet de vitel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 700 g cotlet din carne de viţel ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Frigeţi cotletele pe grătar, la jar de lemne, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Condimentaţi-le cu sare şi piper, după gust. Aduceţi friptura fierbinte la masă, […]
Vitel cu sote de legume
Vitel cu sote de legume din: carne de vitel, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, unt, sare, ulei, cimbru, vin. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 600 g cartofi 400 g morcovi 6-8 cepe mici 1 legatura pătrunjel sare 50 g unt 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 lingurita cimbru uscat 50 ml vin roze dulce Mod de preparare: Carnea de vită se curăţă de pieliţe […]
Pofta buna!