Carpaccio de somon

Printeaza

Carpaccio de somon din: somon, ulei de masline, zeama de lamaie, marar, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 somon de 2-3 kg de preferinta salbatic
  • 1 pahar ulei de masline
  • zeama de la doua lamai
  • marar tocat, sare, piper

 

Mod de preparare:

Carpaccio de somon: detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in sare).

scot ultimele oase cu o penseta.

pun fileurile la congelator 20 min. Se scoate, se taie in felii cit se poate de subtiri , daca se poate stravezii.

pun feliile intr-un platou uns cu ulei, se toarna restul de ulei deasupra, putina sare, piperul, zeama de lamiie.

presara cu mararul tocat, se acopera cu film plastic si se da la rece 2h.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Carpaccio de vita cu vin

Carpaccio de vita cu vin din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline, vin alb, menta, sare si piper alb. Ingrediente: 500 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei (zucchini) 4 linguri ulei de măsline 1/2 pahar vin alb câteva frunze de mentă sare şi piper alb   Mod de preparare: Aranjează feliile […]

 

Carpaccio de legume cu foie gras

Carpaccio de legume cu foie gras din: foie gras, dovleac, dovlecel, ţelină, supă-bază de raţă, ciuperci, oţet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g de foie gras 300 g de dovleac 300 g de dovlecel 300 g de ţelină 1 l supă-bază de raţă 50 g de ciuperci oţet balsamic  ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Spălaţi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu stiu sigur daca o sa gasesc somon salbatic 🙂 dar sigur o sa cumpar somon proaspat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.