Cartofi brutaresti cu ceapa
PrinteazaCartofi brutaresti cu ceapa din: cartofi, ceapa, ulei, patrunjel, marar, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 200 g ceapă
- 50 ml ulei
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală’şi se taie în felii cât mai subţiri. Ceapa se curăţă, se spală şi se tăie fideluţă. Se pune uleiul la încins şi se căleşte ceapa până devine aurie.
Cartofii se pun într-o tavă unsă cu ulei, se adaugă ceapa peste ei (împreună cu uleiul în care s-a prăjit) şi verdeaţa tocată mărunt.
Se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă 300 ml apă fierbinte peste ei. Se amestecă compoziţia şi se dă tava la cuptor pentru o oră.
Se servesc alături de o salată asortată sau murături.
Pofta buna!