Cartofi cu ciuperci si ou

Printeaza

Cartofi cu ciuperci si ou

Cartofi cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, untura, faina, smantana, ciuperci, oua, verdeata, pesmet, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 3 linguri untura
  • 3 linguri faina
  • 1 ceasca smintina
  • 1 ceasca zeama de ciuperci
  • 5 oua
  • verdeata
  • citeva foi de ceapa verde
  • pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne.

Se pun intr-o tigaie cu ceapa tocata, prajita in untura, se adauga faina, smintina, zeama de ciuperci si verdeata tocata marunt.

Se asaza jumatate din cantitatea de cartofi taiati in felii subtiri pe fundul unei cratite unse cu untura si presarata cu pesmet.

Se pun deasupra 4 oua rascoapte taiate in felii subtiri sau trecute prin masina.

Peste oua se pun ciupercile prajite si se acopera cu restul de cartofi.

Deasupra se toarna smintina amestecata cu ou batut, marar, foi de ceapa verde taiate marunt si sare. Se presara cu pesmet si se da cratita la cuptor.

Dupa ce s-a rumenit se scoate si se rastoarna pe farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.