Cartofi cu ciuperci si oua

Printeaza

Cartofi cu ciuperci si oua din: cartofi, ciuperci, faina, ulei, unt, oua, mustar, patrunjel verde, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi_cu_ciuperci_si_oua

  • 400 g cartofi
  • 400 g ciuperci
  • 30 g făină
  • 50 ml ulei
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • muștar
  • ulei pentru prăjit
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă. Se decojesc fierbinți și se rad pe răzătoarea mare. Se amestecă cu un ou, făină și sare. Se formează bastonașe mici și se prăjesc în ulei bine încins. Se curăță ciupercile și se taie felii. Se prăjesc în unt încins, până scad.

Se prepară maioneza. Se fierbe un ou tare. Se zdrobește gălbenușul fiert și se amestecă cu gălbenușul crud, o linguriță de muștar, sare și piper. Se freacă turnându-se ulei treptat, până se obține maioneza. Se adaugă maioneza peste ciuperci și se amestecă ușor.

Se montează felul de mâncare. Se formează un pat din bastonașe de cartofi peste care se adaugă ciupercile cu maioneză. Se ornează cu frunze de pătrunjel.

Cartofi cu ciuperci si oua

Cartofi_cu_ciuperci_si_oua

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.