din: ciolan de porc, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, orez, apa, ulei de floarea soarelui, , otet, sare, piper, frunze de leustean. Vă invităm să descoperiți o rețetă tradițională românească, dar cu o abordare modernă – Ciorba de Ciolan de Porc. Această mâncare cu arome […]
Cartofi cu salam si verdeata la cuptor
PrinteazaCartofi cu salam si verdeata la cuptor din: cartofi noi, salam, usturoi, ceapă, verdeaţă, smântână, unt, sare.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 250 g salam
- usturoi
- 1 ceapă
- verdeaţă tocată
- 1 pahar smântână
- 2 linguri unt
- sare
Mod de preparare:
Cartofi cu salam si verdeata la cuptor: curăţă cartofii, se spală în multă apă rece şi se pun peste ceapa călită în două linguri de unt, bine încins.
Peste cartofi se presară usturoiul tăiat mărunt, se pun deasupra feliile de salam şi se sărează puţin. acoperă vasul cu un capac şi se lasă sa fiarbă la foc mic.
Când cartofii sunt fierţi, se pune deasupra lor verdeaţă tocată şi un pahar de smântână. servesc fierbinţi, cu salată picantă de roşii şi ardei gras.
Pofta buna!
Cozonac cu Umplutură de Nucă Caramelizată: Deliciu Dulce
faina, drojdie, lapte, zahar, oua, unt, sare, coaja de lamaie si portocala, nuca, miere, scortisoara. Ingrediente pentru aluat: 500 grame de făină 7 grame de drojdie uscată 200 ml de lapte călduț 100 grame de zahăr 2 ouă 100 grame de unt moale 1 linguriță […]