Cartofi cu sos de usturoi si nuci

Printeaza

Cartofi cu sos de usturoi si nuci din: cartofi, usturoi, ulei, ulei de masline, nuci, sare.

Ingrediente:Cartofi_cu_sos_de_usturoi_si_nuci

  • 1 kg cartofi
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 ceascuta ulei
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 100 g nuci
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în sferturi, pe lungime. Presari cartofii cu sare şi îi stropeşti cu uleiul, după care amesteci uşor.

Aşezi cartofii într-o tavă şi îi coci la foc mediu spre iute, în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute. Din când în când, picuri în tavă câte puţină apă fierbinte şi îi întorci, ca să se rumenească uniform.

Cureţi usturoiul, îl tai mărunt, după care îl pisezi în piuliţă, cu puţină sare. Când e bine omogenizat, îl freci cu uleiul de măsline, adăugat picătură cu picătură, ca la maioneză.

Torni treptat o ceşcuţă cu apă, amesteci bine şi adaugi nuca pisată.

Când s-au copt cartofii, scoţi tava, torni uniform sosul şi amesteci bine, cu o paletă de lemn.

Cartofi cu sos de usturoi si nuci

Cartofi_cu_sos_de_usturoi_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.