Cartofi cu sos si rucola
PrinteazaCartofi cu sos si rucola din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, conserva de rosii decojite, bulion, boia dulce, chili, zahar, sare, rucola, cartofi.
Ingrediente pentru sos:
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 1 conservă roşii decojite
- 1 lingură bulion
- 2 linguri boia dulce
- 1 praf chili
- 1 praf zahăr
- sare
- frunze de rucola
Ingrediente pentru cartofi:
- 900 g cartofi
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se toacă ceapa, iar usturoiul se taie felii. Roşiile din conservă se taie pnărunt.
Se prăjeşte ceapa tocată în ulei încins, cca 5 min.
Se adaugă felii de usturoi şi după 1 min. se adaugă şi roşiile tocate, bulionul, boia dulce, chili şi zahăr.
Se sărează şi se dă în clocot. Apoi se reduce focul şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 10 min.
Se lasă să se răcească sosul şi apoi să se marineze la frigider 24 de ore.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăţă cartofii şi se taie bucăţi mari; se şterg cu prosoape de hârtie.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se sărează şi se stropesc cu ulei.
Se coc la cuptor cartofii timp de cca 50 min., până devin aurii. Se servesc împreună cu sosul încălzit şi rucola.
Cartofi cu sos si rucola
Pofta buna!