Cartofi cu şuncă si sos
PrinteazaCartofi cu şuncă si sos din: cartofi, sunca, ardei capia, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, praz.
- 700 g cartofi
- 300 g sunca
- doi ardei capia
- doi ardei grasi
- 4 cepe
- 4 catei de usturoi
- 500 g rosii
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- cimbru
- praz
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii potrivit de groase. Se pun într-un bol cu apă rece ca să nu se înnegrească şi să mai elimine din amidon. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii graşi şi ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul şi ardeii şi se călesc zece minute la foc mediu. Se adaugă cartofii scurşi de apă, se prăjesc zece minute, apoi se adaugă apă cât să acopere ingredientele. Se condimentează după gust, se introduce cratiţa în cuptorul încins şi se fierbe până ce cartofii sunt aproape moi.
Se adaugă jumătate din roşii date pe râzătoare şi restul curăţate de pieliţă şi cimbru. Se mai lasă în cuptor 15 mi¬nute, se adaugă şunca feliată subţire, se lasă încă zece minute şi se serveşte.
Cartofi cu şuncă si sos
Pofta buna!